Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Παστίτσιο της Μαρίας

Υλικά:

1 κιλό κιμά χοιρινό
1πακέτο μακαρόνια ( Α ή Β)
 1/2 δέσμη μαϊντανό
1 μέτριο κρεμμύδι
1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/2 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1 ώριμο χαλούμι
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμο

Εκτέλεση:

 Βάζουμε λίγο λάδι στη κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε λίγο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, και στο τέλος τον μαϊντανό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί για άλλα 10 λεπτά, ή όση  ώρα χρειαστεί για να καταστηθεί.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε νερό με λίγο αλάτι και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Τα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, γιατί δεν θέλουμε να ψηθούν, και τα στραγγίζουμε. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε ξανά. Προσθέτουμε τέλος λίγο χαλούμι και δυόσμο
Κρέμα μπεσαμέλ .
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το αλεύρι, το γάλα, και ανακατεύουμε την κρέμα, μέχρι να πήξει. Στο τέλος, προσθέτουμε το 1/2  χαλούμι τριμμένο, λίγο αλάτι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα ταψί ορθογώνιο, βάζουμε τα μισά μακαρόνια στη βάση και από πάνω απλώνουμε  λίγη μπεσαμέλ. Έπειτα, προσθέτουμε τον κιμά και τα υπόλοιπα μακαρόνια. Τέλος ,από πάνω  βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα, λίγο χαλούμι και πιπέρι. Τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρέμα. Καλή όρεξη!

Σχόλια: Εγώ όπως βλέπετε, δεν βάζω αυγά στην κρέμα, ούτε ντομάτα στον κιμά. Εσείς αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε,( περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα )!              

Δεν υπάρχουν σχόλια: