Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Γεμιστά της Μαρίας

Υλικά  ( Για 5-7 άτομα )

2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές κίτρινες
2 πιπεριές πορτοκαλιές
2 πιπεριές πράσινες
2 κολοκύθια (κατά προτίμηση στρογγυλά)
2 μελιτζάνες μεγάλες
2 ντομάτες

Γέμιση

½ κιλό κιμά χοιρινό
1 ποτήρι ρύζι άσπρο (λαπά)
2 ντομάτες κόκκινες
1 φλιτζάνι του καφέ πολτό ντομάτας
3 ζουμερά λεμόνια
1 μέτριο κρεμμύδι
½ δέσμη μαϊντανό χοντροκομμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
1 κύβο ζωμό κότας
Λίγο δυόσμο (ξερό ή φρέσκο)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και αδειάζουμε τις πιπεριές κόβοντας οριζόντια το πάνω μέρος τους και το κρατάμε για να τις κλείσουμε μετά το γέμισμα. Το ίδιο κάνουμε και με τις μελιτζάνες και κολοκύθια, μόνο που αυτά τα αδειάζουμε με ένα μικρό κουταλάκι. Τις ντομάτες τις αδειάζουμε κι αυτές με κουταλάκι και το περιεχόμενο ( από τις ντομάτες) το προσθέτουμε στη γέμιση. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά,  εκτός από τον ζωμό κότας. Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα λαχανικά μας, τοποθετώντας τα σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Διαλύουμε τον ζωμό σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, και τον χύνουμε πάνω στα γεμιστά. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα με σκεπασμένο το ταψί και στη συνέχεια για άλλη ½ ώρα ανοικτό για να κοκκινίσουν.                

Δεν υπάρχουν σχόλια: