Χαλούμωτη
Ζύμη:
4 ποτήρια αλεύρι (2 χωριάτικο και 2 φαρίνα)
3/4 ποτηριού λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
Γέμιση:
2 χαλουμια κομμένα σε κύβους
Φρέσκο δυόσμο
Φρέσκο κρεμμύδι
1 αυγό
Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το λάδι,προσθέτουμε το αλάτι και χυμό πορτοκαλιού.Αφού το ζυμώνουμε καλά το αφήνουμε κάπου ζεστά μέχρι να φουσκώσει,περίπου 1 ώρα .
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 4 κομμάτια,ανοίγουμε ένα φύλλο σε μακρόστενο σχήμα και τοποθετούμε λίγη γέμιση και το κλείνουμε σαν φάκελο και πιέζουμε με τα δάκτυλά να ενωθεί η άκρη .Αλοιφουμε με αυγό από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα με 45 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου