Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Μπισκοτα με φουντουκια

Υλικα:
1 1/2 ποτήρι φουντούκια χοντροκομμένα
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
1 1/2 ποτήρι corn flower
3 αυγά
1 ποτήρι spry και 2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
2 κουταλάκια τσαγιού B.P.
1 βανίλια
4 ποτήρια αλεύρι κόκκινο φαρίνα

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο το spry με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε,μετά ρίχνουμε τη βανίλια το corn flower   το αλεύρι με το B,P και τελευταία τα φουντούκια.Η ζύμη μας να είναι αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 5 κομμάτια και τα κάνουμε μακρόστενα ραβδάκια, έτσι ώστε να σχηματιστούν κύλινδροι με διάμετρο 3 -3,5 εκατοστά.Τα βάζουμε προσεκτικά σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Προθερμαίνεται το φούρνο στους 180 βαθμούς και κόβουμε με μαχαίρι τα ραβδάκια όσο πάχος θελουμε,περίπου 0,5 εκ. και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί με λίγη απόσταση το ένα από το άλλο. Τα ψήνουμε για 20 λεπτά ,τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε από το ταψί .

Υ.Γ: Αν θελουμε βάζουμε κομμάτια σοκολάτας αντί φουντούκια  και με αυτή τη ζύμη γεμίζουμε 3 ταψιά  που τα βάζουμε όλα μαζί στο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: